Az Empátia Gondozóház szakmai, ellátási feladatai:

Gondozási tevékenység - önálló életvitelre átmenetileg, vagy tartósan alkalmatlan gondozottjainknál. Öltöztetés, ágyazás, fürdetés, élelmezés, gyógyszerek bevétele, takarítás és minden egyéb, ami az életviteli komfort érzés megteremtéséhez szükséges gondozási szinten. Folyamatos, 24 órás ellátási formában.

Egészségügyi ellátás - akiknél, erre szükség van. Tekintettel arra, hogy gondozottjaink átlagos életkora az utóbbi években tartósan 70-80 év körül van, az egészségügyi ellátás szükségessége erősen felértékelődött. A halmozottan fellelhető geriátriai, keringési és mozgásrendszert érintő kóros állapotok miatt, szinte minden gondozottunk napi orvosi és egészségügyi ellátást igényel. A feladatot 2 belgyógyász szakorvos, 1 pszichiáter szakorvos és 1 sebész-traumatológus szakorvos látja el. Amennyiben szükséges, kórházi és konziliárusi kapcsolataink révén a gondozottakat egyéb szakellátásra juttatjuk el.

Minden szükséges gyógyszert a szakorvosi javaslatok és receptek alapján, az intézmény szerez be saját költségén.

Rehabilitációs tevékenység - a gondozási és egészségügyi tevékenység szerves kiegészítéseként működik és két lényeges ágra oszlik.
- A betegségek során, vagy azok lezajlása utáni rehabilitációra – mozgásterápiás tevékenység.
- Életmód rehabilitáció során végzett mentálhigiénikusi tevékenységre.

Mentálhigiénikusi tevékenység - az életmódi rehabilitáción kívül magában foglalja a gondozottak intézményi felvételét segítő beilleszkedést, hozzátartozókkal való kapcsolattartást, szabad vallásgyakorlat segítését, gondozotti érdekképviseleti fórum tevékenységében aktív részvétel, valamint fő feladatuk közé tartozik a gondozotti és betegjogok gyakorlati érvényesítése.

Élelmezési tevékenység - keretében biztosítjuk a napi háromszori étkezést, amiből egy, de többnyire két alkalommal biztosítunk főtt ételt. Ezen belül, igény szerint a megfelelő diétás étkeztetést, vagy akár – pl. cukorbetegségnél, emésztési zavaroknál – a napi hat-, nyolcszori étkezés is megoldott.

Az étkeztetések törvényi előírásainak megfelelő beltartalmi és változatossági követelményeket dietetikus szakmunkatárs biztosítja. A tevékenység pontos menetét az élelmezéstechnológiai leírás tartalmazza. A beszállítói kör HACCP minősítéssel rendelkezik. Saját HACCP rendszerünk, a tervszerű fejlesztést követően, 100%-os készenlétű.

 

Copyright © 2009 - 2018 EMPÁTIA GONDOZÓHÁZ NONPROFIT KFT. - Minden jog fenntartva.
Empátia Gondozóház Nonprofit Kft. Budapest, 1135. Kerekes u. 12-20. Magyarország, Tel. / Fax. : +36 1 359-6018


Internetes megjelenésünket az Expeditus PR InterNETional (domain-név és szerver- / tárterület-szolgáltatás) biztosítja.