Az Empátia Gondozóház céljai és feladatai:

A szociális ellátás keretein belül, a házi ápolás fejlesztése mellett, továbbra is szükséges az átfogó, folyamatos 24 órás, bentlakásos szociális ellátás biztosítása. Gondozottjaink 70-75%-át közvetlenül az egészségügyi ellátásból, kórházaktól vesszük át, ezért a gondozás mellett komoly súlyt kell fektetnünk az egészségügyi ellátásra is. Az elmúlt években észleltük, hogy az intézményünkbe kerülő idős emberek egyre több krónikus megbetegedésben szenvednek. Állapotuk minőségileg egyre romlik. Életvitelük megőrzéséhez egyre több aktív segítséget és egészségügyi ellátást igényelnek. Sokszor olyan mértékben, amit családjuk, vagy a területi szociális ellátás sem fizikálisan, sem szakmailag nem tud biztosítani. Nehezítik a helyzetet a beteg hajléktalanok, valamint a hivatásos gondnokokra bízottak ellátási gondjai.

Biztosítani kell részükre a folyamatos gondozói, nővéri, orvosi ellátás mellett, a betegségeikhez igazodó diétás étkeztetést, mozgásfunkcióikat megőrző gyógymasszőr, mozgásterápiás tevékenységet, mentálhigiéniás hátteret.

Többségük már alkalmatlan arra is, hogy lakáson belül önállóan közlekedjen. Arra, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe, vagy akár saját erőből hosszabb kirándulásokat tegyenek meg, gondolni sem lehet. Fizikálisan lehetetlenné vált számukra a szokásos közösségi, kulturális programokban való részvétel, vagy vallásgyakorlás. Ezen igényeket is intézményünkön belül kell megoldani.

Azoknak a gondozottaknak, akiknek egészségügyi állapotában oly mértékű romlást észlelünk, hogy intézményünk képtelen pontos, vagy szakszerű ellátást biztosítani, szakorvosi konziliárusi rendszert építettünk ki. Több budapesti kórházzal alakítottunk ki jó kapcsolatot, melynek keretében segítségünkre vannak a diagnosztikai, vagy egyéb egészségügyi ellátásban.

Copyright © 2009 - 2018 EMPÁTIA GONDOZÓHÁZ NONPROFIT KFT. - Minden jog fenntartva.
Empátia Gondozóház Nonprofit Kft. Budapest, 1135. Kerekes u. 12-20. Magyarország, Tel. / Fax. : +36 1 359-6018


Internetes megjelenésünket az Expeditus PR InterNETional (domain-név és szerver- / tárterület-szolgáltatás) biztosítja.